Tuesday, April 17, 2018

Ryan


Ryan (Must Lips, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Red Rye IPA"

Väike lihtne pudel, lihtne kuid efektne kitsas sildike. Üle poole klaasist täidab kollakas vaht, mis püsib üsna tublisti. Õlle värvus - kirkalt kuldse helgiga punane. Aroom on esimese hooga veidralt, isegi seebiselt parfümeeritud, kuid siis taanub lihtsaks rukkiseks hapukaks vineks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas, leivane ja mõrkjas. Keskmaitse ... hmmm ... leivane küll, kuid see on kuidagi ... jahune? Nagu oleks keele peale raputanud leivakasti põhjast kougitud, kergelt kõrbenud, veidi kuivanud puru. Lõppmaitses tuleb esile IPA jaoks kohustuslik mõrkjus, mis balanseerib kuskil heina ja kanarbiku vahepeal. Järelmekk lahkub kuhugi magusamasse nurka, jättes IPA-otsija segadusse.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga huvitav, kuid veidi ebamäärane rüübe. IPA ta nüüd küll väga pole. Kui oleks kirjas "hoppy brown ale", siis noogutaks. Kui "hoppy rye ale", noogutaks veelgi rohkem. Aga IPA'ks nimetamine paneb meeled valmis millekski muuks, kui klaasist leida on.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment