Thursday, August 9, 2012

Dogma


Dogma (Brewdog). pdl maht ... tsiteerin "1 Pint, 6,4 Fluid Ounces".alc 7,8%. liigimääratlus - vürtsõlu.

Eripärase suurusega pudel ja kummalis-sugereeriv sildikujundus (erk roosaka varjundiga punane purpur-mustal toonil) panevad ootama midagi erilist. Kirje esisildil, mille kohaselt õlle valmistamisel on kasutatud mett, koolapähkleid, mooniseemneid ja guaraanat, sunnib lausa kukalt sügama - kas suudate isegi ette kujutada, mida see kõik kokku võib tähendada õlle maitsele?


Koorega-kohvi-pruun vaht kahiseb paljutähenduslikult, haakides end venivalt seintele. Rüüpe värv kumab vastu valgust koolapruunina, längus kiirte all mõjub aga suisa sünkjaspruuni sügisööna, milles veikleb laagritule kuma.

Lõhnapilv matab alguses lausa hinge - nii võõrapärane, džunglilik ja ... erutav on see! Kakaoubade ja röstkohvi lõhn seguneb millegi tundmatu ja magusaga. Maitse sõidab su keelel ja meelel mitmekorruselise tõllana. Alguses kappavad kirbekohvised hobused, siis tuleb magusakas ruskekuldne tõld ise ja lõpus jäävad maitsenäsadesse kõlisema sinna kukkunud kuldsed vütrsiterakesed.

Mnjah, taaskord tuleb tõded, et need šoti poisid pole normaalsed. Ja see pole õlu. Vähemalt mitte "normaalses", laagerlikus või isegi eililikus mõttes. Seesinane ollus täidab edukalt õilsa šerry aseainet härrasrahva õhtunapsina. Kuid sama edukalt sobib ta soojendama vana räbaldunud meremehe konte sadamatrahteris.
--------
pilt siit

3 comments:

  1. Replies
    1. Mul ka, aga selle väiksem sugulane... See on tõsiselt raw maitse paksuse poolest!

      Delete
  2. need suur ja väike on täiesti eri asjad ... ainuke ühendaja on mesi. noh ja mõningal määral õleks-olemine kui selline ;)

    ReplyDelete