Sunday, September 23, 2012

Hop Ruiter


Hop Ruiter (Scheldebrouwerij). pdl 0,75 l. alc 8,0%. liigimääratlus: Belgia kange eil.

Lihtne suur pudel sama lihtsa, ehkki eripärase sildikujundusega - nimelt on pool sildist nö peegelpildis, sundides pead käänama, et end kontrollida:)


Helevalge vaht lööb suuremullise mütaka, mis hääbub väga aeglaselt. Õlle enda värvus - häguselt helekollane.

Aroom on ebabelgialikult humalane - aga seda lubab ju ka õlle nimetus. Värske aromaatne, lilleline ja kergelt hapukas ... värske punapõsise õuna või litšimarjade moodi. Esmamaitse on hapukas, klaar ja väga värske. maitse areneb edasi kirbemaks, humalasemaks ja biskviidisemaks. Järelamaitses tunneb keel ära alkoholi torkivust ja pärmi kribelust. Üldmulje oln kehakas ja tasakaalus - õrnalt magusakas hapu ja mõrkjas - kõik on kenasti paigas.

--------
pilt siit

3 comments:

  1. Selline küsimus ühe Belgia õlu kohta, et kas Teil on plaanis kunagi Eestisse sellist õlut nagu Jupiler ka tooma hakata?

    ReplyDelete
  2. Restoranis telliks ka kalapulki ja ketšupit?

    ReplyDelete
  3. Kuts - Jupileri õlu on maaletoojate valikus täiesti olemas, kuid Gambrinuse poe riiulile teda tõenäoliselt ei tule. Ei tahaks küll nii sarkastiliselt nagu Freultwah vastata, aga ... Jupiler on massitarbimise õlu, iseloomutu ja ilmetu. Gambrinus proovib pisut erilisematele rüübetele keskenduda. Vabanda, kui solvasin, aga ... maitse asi, kas pole? ;)

    Et mitte jääda paljasõnaliseks, siis toon ära hinnangu, mille kohaselt Jupiler on saanud 11 punkti (http://www.ratebeer.com/beer/jupiler/8042/). Kõik, mis saab alla 50, on üsna kahtlase väärtusega, alla 20 punkti saanud joogid aga suisa väärtusetud.

    ReplyDelete