Friday, September 14, 2012

Smuttynose kolmik







Shoals Pale Ale (Smuttynose Brewing Company). pdl 12 untsi ja alkohol on teadmata :) esimest korda näeb Gambrinus, et selline näitaja on katmata. ühtedel andmetel on selle õlle kanguseks pakutud 5,0, teise kohaselt 5,6%. Liigimääratlus - hele eil.

Väga omanäolise sildikujundusega ameeriklane (pildil abihoone välimusega maamaja). Vahupilt on mõjus - tihe vahumüts loob korraliku kaane joogile. Rüüpe värv: soojalt punakas merevaik.


Aroom mõjub väga-väga värskelt, domineerivad hapukas-magusad puuviljad (õun, pirn ja melon). Esmamaitse mõrkjas, edasi muutub pilt lausa kuivalt humalaseks. Järelmaitse greibine, kergelt vaigune ja tihke. Väga meeldiv bukett, samas kergelt rüübatav jook.
----------
pilt siit

-------------------------
Smuttynose IPA "Finest Kind". pdl 12 untsi, alc eri andmeil 6,6 või 6,9%. liigimääratlus IPA.

Seekord on pildil kaks välitoolides istuvat rahulolevat taati pikalt sisseelatud treileri ees. Korralik erkvalge vahumüts jääb klassikaliselt kuldkollase õlle kohale.

Aroom köögivljane ja humalane, sidrunheina ja värske õhu lõhn toovad silme ette kerge ja mõnusa suvepäeva. Esmamaitse kibekas, keskmaitses tuline humalalaine ning järelmaitses lausa eukalüptine mõrkjas aromaatne humal. Veel pikalt peale väikestki sõõmu tunned oma keelepäral vürtsikat sädelust ... väga meeldiv kogemus! (pole ka ime, hinded sellel õllel on on üle 90!)

pilt siit
---------------------

Robust Porter. pdl 12 untsi, alc 5,7% (tekib juba küsimus, et miks sellele pudelile on kirjutatud see näitaja ja teistele mitte? ;) ) liigimääratlus (ameerika) porter.

Pildil vanaaegne tsirkusepaarike. Tuhmpruun vahukiht jätab väga hea mulje. Rüübe ise praktiliselt tintmust, vähese punaka helgiga põhjalikul vastu valgust uurimisel.

Aroomis kehtetab end raske ja jõuline suitsune röstilõhn ... nagu oleks keegi pannud hõõguvkuuma raudpanni väärispuust lauale. Hapukas ja samas väga meeldiv ning ülimalt klassikaline hea porteri lõhn! Esmamaitse tuleb selle aroomiraskuse varjust üsna kergelt, kuid see on petlik. Keskmaitses tajud keele külgedel happelist ja külluslikku röstlinnast. Järelamaitse on aga vürtsikas, lagritsaline ja suitsune. Ohjahh, see jook kõlbaks kuningliku õhtusöögi järel uneleva jutuajamise ergutajaks!

pilt siit
-----------
üldistatult - üks sindrima hea sari!!!

No comments:

Post a Comment