Tuesday, July 30, 2013

Nøgne Ø India Pale Ale

Nøgne Ø India Pale Ale (Nøgne Ø). pdl 0,5 l. alc 7,5%. liigimääratlus: ratebeer järgi 99 ja beeradvocate järgi 88 punkti sajast!

Tootjainfo: " Rikkalik linnaseline ja väga mõru eil. Cascade humalad annavad sellele kestva puuviljase ja vürtsika järelmaitse.
Koostisained: Maris Oetter, Munich, nisu- ja karamell-linnased; Chinook, Simcoe ja Cascade humalad; inglise eilipärm ja meie kohalik Grimstad'i vesi."

Lihtne pudel ja sama lihtne disain. Helekreemikas vaht on väga tihe ja püsiv. Õlle värvus - soe päikeseline merevaik. Aroom - värske hea vesi ja joobnustav humalapilv, milles on meelitavat vürtsikust ja nipsakat mõrkjust.

Esmamekk on keskmisest veidi kergem ning oi-kui-mõnusalt vaiguselt magus-mõrkjas. Keskmaitse annab Simcoe humala parimas traditsioonis korraliku siraka vastu keelenäsasid ning Chinook lisab siia õrna happenüansi. Lõppmaitse ... ohh kui hea see on ... greibi ja mandariini mõrkjasmagus bukett on kokku seotud vaiguse tõrvaniidiga ning üle puistatud vürtsikate ebemetega. Järelmaitse paneb keeleküljed pikalt umisema humalauminat, see on üks õnnelik ja rahulolev "ummmmmm"

Keskmise kehaga, õlise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusa-vürtsika buketiga oivaline IPA. Vinnutatud loomaliharibakesed võiks samal ajal põses olla, et panna kogu muu maailm kaugenema :)
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment