Thursday, November 26, 2015

Amarone Chocolate Milk Stout

Amarone Chocolate Milk Stout (Lükati, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus: magus stout.

Tootjainfo: "tugev stout, mille valmistamisel on kasutatud erinevaid röstlinnaseid. Laagerdatud Amarone veinis leotatud tammelaastudega
Koostis: odralinnsed, kaerahelbed, humal, laktoos, pärm.
IBU 90"

Väike lihtne pudel, mustvalge omamoodi võluv sildikujundus. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht kaob kirmeks. Õlle värvus - tume kreegipunane.

Aroom on veetlevalt magusakas, sügav ja õrnalt veiniselt hapukas. Punased viinamarjad, kreegid ja kohvikaramell õitsevad kummastavalt võluva lillena, mille krronlehel on tilgake keefirit kastepiisana värelemas.

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas. Keskmaitse avab ukse ... ei värava šokolaadivabrikusse. Piimašokolaad, kirsijogurt apelsinikaramelliga ja kõrvaltoast kostev lõõtsmoonik. Järelmaitse kõnnib klaas käes muusika poole, piiludes esmalt ühe silmaga sumedas küünlahumas toimuvat saginat ja kuulates klaaside kõlinat ... oi sinna ruumi tasub minna! Kui ikka šerrit pakutakse koos valge šokolaadiga ja kaeraküpsistega, siis pole enam pikalt mõelda - see kraam saab ju kiiiirelt otsa. Järemeki ajaks on kreegikoogike juba põske pistetud ja järg on valge rummi, vaniljese vahukoore ja kakaolikööri käes.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Kurjamoodi ohtlikult kergelt joodav, delikatess-õlu, naiselik ja hukutav. Kui seda va tammist nooti oleks vähegi selgemalt tunda olnud, siis kiidaks veeeeeeel suurema kaarega. Praegune versioon on hunnitult hea, kuid ülevõlli ei ulatu.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment