Wednesday, November 4, 2015

Pelgulinna õlu eripruul greibiga


Pelgulinna õlu eripruul greibiga (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: brown ale.

Tootjainfo: "Pelgulinna õlu on kerge kehaga värskendav ale tüüpi õlu. Maitses ja aroomis figureerib särtsakas sidrun, mis on saavutatud Citra humalate ning värske sidruni koore lisamisega. Tänud suhteliselt väikesele alkoholi sisaldusele on ta ideaalne suveõhtu kaaslane."

Väike lihtne pudel, kollasel sildil jalgrattal kõrend. Valge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom on mõrkjas-hapukas, sidrunikoor on lubatult kenasti tunda. 

Esmamekk on kerge, lausa pisut vesisepoolne, kuid mõnusalt magusakas-hapukas. Keskmaitse on magusakas, sidrunine ja karameljas. Lõppmaitse mõjub lausa mesiselt, magusus muutub ausalt öeldes veidi ülemääraselt intensiivsus. Järelmekis tuleb õnneks esile mõrkjas-hapukam toon, mis tasakaalustab muidu liigmagusaks kiskuvat üldpilti.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga vastuoluline rüübe. Nimes lubatud greibisust pole küll eriti tunda, magusat on ülevõlli ... kuid samas tuleb kiita nii kerge joogi puhul maitsekülluse saavutamise eest. Suviseks janujoogiks igatahes täitsa okei.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment