Tuesday, March 7, 2017

Kuum Koer

Kuum Koer (Koer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: chili ale.

Tootjainfo on niiiiiiiiiiiii väikeses kirjas, et see jääb silma alles otsimise peale: "IBU 60 (või on 80?) Citra, Ahatanum, Summit, Amarillo"

Väike lihtne pudel, sildil koomiksikoer. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroomis on TŠILLIT! Palju värsket rohelist tšillit. Selle taga veidi karamelli kah, aga ikkagi - TŠILLI.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse meenutab ehedalt värsket krõmpsuvat tšillikauna ... ja paprikat ... ja miskipärast natuke ka tubakat, aga sellist rohelist ja krõmpsu. Lõppmaitse muutub magusakas-mõrkjaks, tšilli taandub nurka, tuletades küll enda kohalolekut meelde, kuid mitte raskelt ega rõhuvalt. Järelmekis taandub see algne rõõmsalt ülevõllile lähenev vürtsikas kargus leebeks meenutuseks kuumadest ampsudest ja soojadest päevadest.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe, mille puhul asi käib tavapärasest täpselt vastupidi. Kui üldiselt vürtsõlledel hakkab vürtsikus alles kuskil lõpus kohale jõudma, siis siin on kogu värske, karge ja närvilõpmeid virgutav piprasus lõhna ja algusesse, jättes lõpu kuidagi tühjaks. Põnev elamus igatahes!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment