Tuesday, March 7, 2017

Paleriina


Paleriina (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,t %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ka hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Intensiivse humalase aroomiga ameerika tüüpi pale ale. Maitses tulevad esile tsitrulelised, valgused ja lillelised noodid.
Koostisosad: vesi, odralinnased, humalad (Centennial, Simcoe, Ekuanot), pärm.
IBU 40"

Trükiveakurat on RB kandes vahvat tööd teinud, eriti meeldivad vanale Gambrinusele "valgused" noodid :)

Väike lihtne pudel, morbiidsetes toonides sildil on üks hästi kalbe Riina. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. Mandariinivine imbub juba kaugelt ninna ning lähemalt nuhutades muutub see suisa võimsalt mandariini ja punase apelsini seguseks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas, trituseline ja karameljas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kosena valgub mahlane värskus üle keele, äratades kõik maitsenäsakesed ükshaaval väikese sõrmenipsuga üles ja soovides neile ilusat humalast päeva! Lõppmaitse - tõeline mahlapidu - lumpsuv ja plärtsuv, paljajalu mandariinidest mahla välja sõtkuv, rõõmsameelne ja asjalik. Järelmekis surisevad keelekülgedele vürtsikamad noodid ning keelepärasse haakub tükiks ajaks hoiatav silt: "ettevaatust, seda mahla tahate te veel saada!"

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe! Unustage ära õõvsavõitu vaikelu mis sildilt vastu vaatab, pudelis endas peitub silksuv-solksuv mahlane pärastlõuna, mis vaatab rõõmsalt tänasesse päeva ja ei muretse üleüldse homse pärast.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment