Sunday, January 1, 2023

Ristiema

Ristiema (Viljandi vaadimees, Eesti) prk 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,55.

Tootjainfo: "Meel mõruks, musi magusaks
Markii de Vaadimees
IBU 80"

Väike purk, sildil hõõguv süda. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - saapakontsasisemusemust. Aroom ... oppa - magus vaarikas! Ahjaaaa, õlle koostsiainete hulgas on ju kirjas "vaarikas"

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tugevalt hapukas-magus. Keskmaitse muutub veidi raskemaks ja röstisemaks, röstihapu ja vaarikahapu liituvad üsna võimsaks maitselaksuks. Lõppmaitse - maggggus ja mõrrrru korraga, vaarikas seisab siin veidi kõrval ja ei moodusta kahe esimesega kolmainsust. Järelmekis toimub aga ühinemine ning kõrbenud vaarikas muutub väärtuseks omaette

Raske kehaga, vähekarbosineerunud ja siidise paletiga, hapukas-magus-hapu-mõru-hapukas-mõrkjas-magus-mõru buketiga ÜBERTASEME rüübe. Kõrbenud vaarika nimelisi impstoute pole maailmas just ülemäära palju ning mõned neist on hiilgavalt hiiglaslikud ... see siin peab veel kasvama ning järgmine kord saama endale veel ühe "imperial" kihi selga, et taolistesse kõrgustesse küündida :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment