Thursday, October 30, 2014

Citra Pale Ale

Citra Pale Ale (M.V.Kodupruul) pdl 0,33 l. alc 5 %vol. Liigimääratlus - no nimest näha ju :)

Tootjainfo: "Hing oli premiumist väsinud ning eks ta olegi pisut iseloomutu. Samas IPA oleks olnud liiga humalane. Ehk teeks midagi vahepealset ... aga ... nagu vanarahvatarkus ütle "tahtsime parimat, välja kukkus nagu alati".
Humalad: Citra. Kuivhumaldatud Citraga.
IBU: üpriski mõru (30+)"

Lihtne väike pudel, mustvalge ent siiski elegantsete sugemetega sildikujundus. Väike soovitus - tootenimede osas maksaks olla loovam :) Valge vaht täidab 95% klaasist, vajudes aegamisi hõredamaks, kuid olles siiski tublisti üle keskmise püsiv. Õlle värvus - kirkalt küpskuldne.

Aroom on magus-hapukas, tsitruseline ja pisut pärmine. Mõrkjas apelsinikoorene toon hõljub meeldivalt kuskil pool meetrit tagapool, moodustades kokku mõnusalt mahlase komplekti.

Esmamekk on kergeke, lausa vesisepoolne ja mõrkjas-magus. Keskmaitse mõjub biskviitjalt, soojalt ja pärmiselt. Lõppmaitses avaldub mõõdukas kogus greibilikku mõrkjust ... lausa greibiseemnelikku, kui nüüd pikemalt mõelda. Järelmekk on mahlane ja karge, mõrkjas-vürtsikas ja meeldivalt kosutav.

Kergepoolse kehaga, ülekarboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga mahlane rüüpeke. Soovitus - sekundaarkääritus oleks võinud olla kas pisut pikem või madalama temperatuuri juures, see koristaks pärmi jäljed paremini ära. Hetkel on tulemus mõnusalt joodav ja mõrkjalt karastav nii ehk teisiti.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment