Thursday, October 9, 2014

Vöötkakk seenior

Vöötkakk seenior (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: pruun eil.

Tootjainfo: "Vöötkakk seenior on küpsem versioon Vöötkaku eelmisest pruulist. Seekord on täiendatud linnaste valikut ning lisandunud näiteks kaerahelbed. Õlu on endiselt mahe Inglise stiilis Brown eil, kus domineerivad linnased oma magususe ja mõrkjusega. 
Aroomis ja maitses võib täheldada karamelli ning kakaod, lisaks kerget humalate värskust."

Lihtne väike pudel, pruunil sildil istub kikilipsustatud kakk. Kollakas vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis kaob mõõduka kiirusega. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroomis domineerivad murumõrkjad humalad, selle alt ilmub välja kodune hapukas leib ja veidi pähklisiirupit.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses liituvad praeleib ja röstitud pähklid (kusjuures india pähklid!), üldmulje on veidi kreemikas, leivavahtu meenutav. Lõppmaitses viskab sisse veiniseid noote, pisut ploome ja kõrbemiseni kuivatatud õunu. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja pähkliselt biskviidine. 

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga väga heal tasemel rüübe, mida sobiks pakkuda ploomidega hautatud loomaliha kõrvale.
-----------
pilt isetehtud.

No comments:

Post a Comment