Saturday, April 25, 2015

Livonia Must Eksport

Livonia Must Eksport  (Eesti Vabaõhumuuseum / Õllenaut) pdl 0,5 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "baltic porter", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "käsitööõlu Vabaõhumuuseumi tellimusel"

Kääniskorgiga keskmist mõõtu pudel, retroliku disainiga väike sildike. Sentimeetrine pruunakas vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - mustjaspunane. Aroom on hapukas, kohvine ja pisut suitsune, kõrvetatud leiva ja põlenud paberi lõhnaga. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-hapukas, kohvine ja tummine. Keskmaitse on kui balti porterite õpikunäide - magusakas-hapukas, raske, kergelt siirupjas, soe ja toekas. Lõppmaitse meenutab mustikašokolaadi, olles marjane, mõrkjas, kakaone ja nätakas. Järelmekk on soojalt vürtsikas-hapukas ja "äärepealt-oleks-kõrbema-läinud" moosi taoliselt mõrkjasmagus. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siirupja paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe, balti porterite väga heal tasemel õpikunäide. Soe, tihke ja tummine, samas siiski kergesti joodav. Oivaline jahedamate õhtute ajal aias grilli kõrval timmimiseks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment