Monday, April 27, 2015

Odravein 2015


Odravein 2015 (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 vol% Ratebeeri liigimääratlus: Barley wine, hinnang pole veel välja kujunenud.

Toojainfo: "A massive malty and full bodied barley wine, brewed for the 1st anniversary of Põhjala"

Väike lihtne pudel, must-valgel sildil odrapead. Kollane vaht täidab üle poole klaasi ja püsib kaua ... kummaline, sest tavaliselt odraveinid on üsna vaiksed tegelased. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom meenutab kodust marjaveini ja keemahakkavat maasikamoosi.

Esmamekk on raske ... vägagi raske kehaga ja jõuliselt magusakas-hapukas. Keskmaitse mõjub siirupjalt, veidi kohviselt ja alkoholisoojalt. Lõppmaitse toob keelele mõrkjad, kergelt kõrbenud leivased noodid, meie maasikamoos on hakanud vist põhja kõrbema. Järelmaitse on leivasupi ja vaarikakeedise ristand koos kohvi-rummikoogi pudiga.

Väga raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siirupja paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga vastuoluline rüübe. Mõte ja isegi teostus on hea ... aga see kraam tahab seista ennem vähemalt aastakese, kui ta tõeliselt nauditavaks muutub. Poisid, võtke praegu müügihoog maha ja pange kraam lattu seisma! Veelgi parem, surage vähemalt osa mõnda tammevaati. Esimese eesti väikepruulitud odraveini tegemise julguse eest aplodeerin, kuid resultaat on seekord keskpärane.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment