Monday, June 22, 2015

Hypnopompa Marshmallow Stout


Hypnopompa Marshmallow Stout (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 95 punkti.

Tootjainfo: "On my way to this iconic brewery with a suitcase full of marshmallows I admittedly questioned my good judgement. However, sipping on a glass of this beer I am utterly happy that the purist in me stayed at home. Omnipollo Hypnopompa is an imperial stout brewed with almost 100 kgs of marshmallows and Tahitian vanilla beans (the size of cigars). Virtually no carbonation and boiled a bit extra for good measure this is a beer strictly for the stout inclined.
Batch #1 intentionally has no carbonation. Batch #2 has low carbonationd and cold extracted Hafursa coffee.
Drink now or age for many years.
Henok"

Lihtne väike pudel, Sildil? (kui see on nüüd silt) on vasakule vaatavad silmad? (kui need nüüd on silmad) :) Sentimeetrine tumepruun vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - koll-must.

AROOM. Sammmmummmeiie! See on jäme ja jurakas ja kohvine ja kohvine ja vaniljene ja kohvine ja kohviküpsiseline ja siis šokolaadine kah. Värskelt avatud kohvipakk koos vanilješokolaadiga. Kohvi. Just. Jah. 

Esmamekk. See laiutab nagu mõrrrkjashapukas aurik su keeleotsal ja litsub tuima järjekindlusega end su maitsenäsadest sisse, viimaste viiksumisest hoolimata. Keskmaitse magusakam ja KOHVISEM ja ploomisem siirupina paks ja marmelaadina tihke elukas väänab keele sõlme ja astub siis veel kuus korda nr48 saapaga peale. 

Lõppmaitse vanilje-šokolaadisse kastetud kohvilikööris leotatud ploom mõjub umbes kolm korda suuremana kui suuõõs. Või nii umbes kolm-pool korda. Juuuurakas ja jõmmmakas. Kohviploom. Ploomikohvi. Plohvi.

Järelmeki mõrkjas teerull kulgeb aeglaselt mööda keelepära kuhugi vasakule ära. Või no mis vahet sel on. Sest vaata sina mees oled selili ja siputad jalgu. Või ei siputa. No ei viitsi peale teerulli enam siputada. Tiideratas ja taaderatas, vanaeide teerulliratas. 

Mõhh. No ma siis püüan kokku võtta. Ennast ja teksti. Tökatja kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja siirupja paletiga. Mõrkjas-magusakas-KOHVISE-mõrkjas-hapukas-VANILJESE-mõrkjas-vürtsikas-PLOOMISE buketiga KOSMILINE ELUKAS! Kohvikoletis, kes on hommikusöögiks ploome sisse ajanud ja siis vaniljet peale suitsetanud. Hirm-arm-kohutav värk. Omaette loodusnähtus, mida hoida muudest söökidest ja jookidest eraldi.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment