Friday, June 19, 2015

Techno


Techno (Elav, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: double IPA, hinnang 96 punkti.

Tootjainfo (google tõlke abil): "Single malt loop as base and the high frequency of hops in the boil and dry hopping, unleashed a rave party extrasensory.
Malt: Pale
Hop: Chinook, Simcoe, Nelson Sauvin, Centennial
IBU 95"

Väikelihtne pudel, sildil sedasorti tulbad, mis helivaljudust näitavad :) Sõrmepaksune kergelt kollakas vahukiht on väga püsiv ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kikalt küpsoranž. 

Aroom on omamoodi veetlev. Tegu pole just aroomipommiga, kuid selles on sügavust ja puuvilju, aprikoosi ja kiivit, mangokonservi ja papaiat.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja üsna mehiselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse paneb humalasõbra naeratama ... ooojaaa ... see on üks tubli tükk! Vaigune ja magusakas, mõrkjas ja puuviljane, päikesloojanguline ja troopiline ... tamburiinide kõla ja pahkluu-kuljuste helin seguneb paljaste päkkade rütmika sahmimisega jahtuvas liivas. Maooritari keha vappub ja väänleb muusikas, mis suuresti on tema enda sees ja nakatab ka kõrvalseisjaid, mis sest et kerekas valge mees kirjus troopikasärgis näib oma tantsukatses välja kohmakas nagu uppuv kajakas. 

Lõppmaitse puuviljane mango-meloni-ananassi kokteil valge veini, tilga valge rummi ja tekiilaga paneb kõik malbelt muheledes seda kentsakat tatsumist vaadates kaasa plaksutama. Ja kõik on õnnelikud. Eriti meie kajak-valge-mees, kes siiralt arvab et rahvas on vaimustuses tema jõehobulikust tantsutuurist .. nii et ta läheb ja tellib endale ähkides uue napsu. Loll mees, topeltIPA tuleks võtta, aga mine sa nüüd turisti õpetama! 

Järelmeki mõrkjas, vürtsikas ja üleküpsenud mango moodi nõrguvalt kleepjas-mahlane taju kaevab varbad nüüdseks juba külmvõitu rannaliiva ja ringutab mõnulevalt. No mis on nii elul viga, kui käepärast on klaasike maitseorgiat ja tecno-muusika asemel paitab kõrvu vaid lainemüha ja koidiku esimesi kiiri nautivate sõprade rauge naer.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Klaasitäis päikesest tilkuvaid puuvilju kahe tilga vaigu ja ühe tilga valge rummiga. Iseseisev, - lebav ja -magav nauding.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment