Sunday, March 20, 2016

Lembetu

Lembetu (Alo, Eesti) pdl 0,33 l. alc ~7,5 %vol. Liigimääratlus: dubbel-ingveri-IPA

Tootjainfo: "Sisaldab ingverijuuri. Humalad: Hallertau, Perle, Waimea. Kaks korda kuivhumaldatud."

Üks jupike paneb üllatunult ümisema - villitud olevat see pudelike 30.12.2014 ... kui see nüüd pole eksitus, siis ... päris põnev saab olema vaadatud, mis on saanud IPA'st enam kui aastase laagerdumise järel.

Väike lihtne pudelike, sünkjas-tumedal sildil muistse sõdalase kuju. Tumekreemikas vaht täidab pool klaasi ja püsib VÄGA kaua. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane.

Aroom ... oi see on äge! Tumedad viinamarjad ja köhasiirup! Magus-vürtsikas ja pisut veinine bukett meenutab hõõgveini ja ravumi kokteili :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on hapukas, silmatorkavalt maltoosane ja pisut röstine. Lõppmaitse meenutab üleröstitud leiba ploomimarmelaadiga. Järelmekis segunevad ülekuivatatud õunad ja melass.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siirupja paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga Päris meeldiv rüübe. Tõsi küll, IPA'st pole järgi jäänud muud kui puitunud mõrkjus, kuid üldmulje on igatahes huvitav ning konservõlle kohta üllatavalt jõuline.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment