Tuesday, March 22, 2016

Past Masters Double Stout 1910


Past Masters Double Stout 1910 (Fullers, UK) pdl 0,5 l. alc 7,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Foreign Stout" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Our Double Stout, the sixth in the series, is brewed to a recipe from 1910 - a time of high popularity for this strong dark ale. This recipe is distinguished by smooth chocolate and coffee notes, with black forest fruits emerging alongside subtle hop bitterness."

Keskmist kasvu õlakas reljeefkirjadega pudel, tume ajaloolise fotoga sildikujundus mõjub väärikalt. Pruun sõrmepaksune vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - õõõhkõrna punase helgiga must. Aroom on magusakas, pehme, kreemine, piimašokolaadi ja kakao nootidega, veidi kõrbenud toone ja hapukas nüanss mõjuvad kokku väga muhedalt.

Esmamekk on raskepoolne ja asjalikult hapukas-mõrkjas. Keskmaitse tõmbab esimese mõrkjuse praktiliselt olematuks, jääb alles hapukas röstine põhi, millele liitub miski, mis meenutab ... eee ... kaljakontsentraati? Juhul kui selline asi olemas on, siis ta juba meeldib mulle :) Lõppmaitses laiutab kuhi kuivatatud ploome ja tumedaid rosinaid, lisaks röstpähklid ja mõrušokolaadi nööbikesed. Järelmekk muutb mõnusaimal moel kreemikaks, mõrkjas-magusakaks, toekaks ja tummiseks.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Meeldivalt toekas, inglise mõistes topelt-stout, laiemas kontekstis just see "foreign stout", mis RB's mainitud. Pakkuda koos magus-hapus marinaadis grillitud ribidega.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment