Friday, March 4, 2016

Wärskuse hais

Wärskuse hais (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: white india pale ale.

Tootjianfo: "Tegemist on tugevalt humaldatud nisuõllega. Kasutasime tegemisel Pilsner, Pale, Tavaline nisu, ja Spelta nisu linnaseid. Mõrudus on antud Columbuse ja Willamettega, aroom El Dorado, Citra ja Chinookiga. Õllest on kaks varianti, mis on kääritatud erinevate pärmidega - Belle Saison või US-05 (antud juhul on ilmselt mängus esimene, sest sellele on kriips alla tõmmatud)
IBU 55"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane ebamäärane sildikujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasist, olles küllaltki püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroom on mõõõõõnusalt karge ja värske, hapukas, kuivapoolne, meenutades küpseid tikreid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, kergelt keelt parkiv, kultuurpihlakate ja külmavõetud pohlade vahepealne. Lõppmaitse segab magusakas-hapuka nisupehmuse ja hapukas-mõrkja saisonikarguse supervärskeks komboks. Järelmekk on õrnalt vürtsikas, mõrkjas-magusakas ja väga kaua kestev.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Vaimustavalt karge ja värske ja maitseküllane ... see mõjub kui suutäis varakevadet! Suurepärane klaasitäis, juhtamaks sisse pikemat istumist.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment