Tuesday, April 18, 2017

Mjølner Barleywine 2006


Mjølner Barleywine 2006 (Herslev, Taani) pdl 0,5 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "barley wine" ja hinnang 93 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "A brewed from barley malt, sugar beet, hops and yeast. A used much of the entire, clear and powerful, malt flavor profile. Moderate hoppy. A beer that lends itself to be enjoyed in good company. Large enough to share. Brewed in 2006, tapped 2007. considerate storage developer beer and become more vinøst."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, tehniline tume sildike. Sentimeetrine tumekollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt ja sünkjalt tumepunane.

Aroom. Tumedad kuivatatud viigimarjad on kohtunud vaarikamahlaga. Mustsõstramarmelaad käsikäes negroidsete rosinatega.

Esmamekk. See on raske ja meelas. Karamelliseerunud mustikamesi. Mesi mustikatega - olete proovinud? Kindlasti proovige!

Keskmaitse. Seda mõmmid ostaks. Sest no mida üks mesilaste hirm ikka oskab osta kui murakaid ja mustikaid, mis on kenas meevõõbas, kastetuna taruvaiku?

Lõppmaitse. Porrrr-porrr portvein. Tammine portvein. Veidi tökatine. Selline päevanäinud nagu vana pootsman, kelle pensionipõlve katusekamber näeb välja nagu kajut - ja isegi akna asemel on tal illuminaator.

Järelmekk. Vana pootsman ja karu kohtusid. Mõlemad on vait. Sest mis sa ikka räägid, kõik on ju selge. Rummivein ja murakamesi. Vanad sõbrad. Karedatest tegeleastest saab armsalt siledad ja sumedad poisid, kui nii läbi vidukil silmade vaadata. Kuid see on petlik, mu sõber. Üks neist su murrab.

Mega. KÜMME AASTAT laagerdunud portvein ... või see nüüd nähh ... odravein ikkagist. Kas tõesti peab midagi juurde seletama? Oisasiga, vanakaru ja purjus pootsman. Ilus kooslus, kas pole?
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment