![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWH0a4JVv6NUMVB8caxblzHCnmFQBLyGHaeWihBHivcA22IfZ8worq2iQUrAyNPklIJ2UZX4KVyvoNZWb7u2dXOUt0R9mVpHzrr_70cQJNbJRbRMlPyf9zq7GRtB5JNUIh7J-7SyZ47HY/s200/Witbier+%2528Kolli%2529.jpg)
Tootjainfo: "Koostis: odralinnased (pilsner, munich I), nisulinnased (Wheat blanc), kaer, humalad, koriander, apelsinikoor, pärm (#M21), vesi
IBU 20"
Väike lihtne pude, tehniline sildikujundus. Valge vaht täidab küll alul kolmandiku klaasist, kuid ta on hõre ja kiirelt kaduv. Õlle värvus - õrna uduvinega kollane. Aroom on magusakas ja vägagi tugevalt koriandriküllane.
Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses loksub üle keele koriandrivaigu tõusulaine, mis aja jooksul aina tugevneb. Lõppmaitses pääseb selle väiksemat sorti tsunami alt välja siiski ka kaera pehmus ja nisu täidlus, magusakas-vürtsikas kooslus mõjub vägagi mõnusalt. Järelmekk toob esile ka nisuõllele sobiliku hapuka nüansi, kuid domineerima jääb koriandri vaigusus.
Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Nö standartsest nisuõllest on see küll nii umbes seitse-pool-korda koriandrisem ... kuid et vanale Gambrinusele koriander meeldib, siis see üleküllasus pole miinus vaid pigem pluss. Juhul kui see versioon kunagi suuremasse mõõtu tegemisse läheb, peaks aga see koriandri-uputus kindlasti olema hoiatusena kirjas.
----------
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment