Wednesday, May 16, 2018

Brown Ale


Brown Ale (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Urjuhh, kas eestikeelsed sõnad on õllenimedena juba kõik ära kasutatud? Või on plaan kohe ja ainult kõik mujale turundada? Stiilinimetuse panemine õllenimeks on rumal tegu nii ehk naa.

Tootjainfo: "Koostisosad: vesi, odralinnased, nisulinnased, humal, pärm"

Väike lihtne pudel, diskolik-retrolik sildikujundus. Hallikas-pruunakas vaht täidab 3/4 klaasist ning püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kastanikarba pruunakas-punane. Aroom on roostene, rabaveene ja röstine.

Esmamekk on kerge kehaga ja mage-hapukas. Keskmaitse on tugevalt roostene, hapukas-magusakas, vähese suitsuse vinega. Lõppmaitse tõmbab jälle huvitaval kombel iiri stoudile omaselt mage-hapukaks, kuid selle kõrval on paralleelselt olemas ka intensiivne röstpähkel. Järelmekk mõjub juba päris meeldivalt, mõrkjalt ja karamelliselt, püsides üsna kaua ja kargelt ning vürtsikalt keelepäral.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mage-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga huvitavalt kahekihiline rüübe. Magedavõitu algus saab lõpuks päris korralikud maitsevärvid peale ning jupike peale allaneelamist rõõmustab juba päris puhta stiilitabamisega. Grillitudsuvikõrvits seesamiõliga sobiks siia kenasti kõrvale
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment