Sunday, May 20, 2018

Vaarikas

Vaarikas (MÕRO, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Liigimääratlus: fruit beer

Tootjainfo: ""vesi (Tallinn, Nõmme), odralinnased, nisulinnased, humalad (Chinook), vaarikad, pärm AfBrew WB-06"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kreemikat karva vaht täidab 3/4 klaasist, muutudes küll hõredaks, ent püsides päris kaua. Paraku kipub vaht ka poolikust pudelist välja ronima, rääkides korralikust ülekarbost. Õlle värvus - tuhm ja nähtavast hõljumist tihe ornaž. Aroom on väga meeldivalt ja mahlaselt, ehkki veidi liiga magusalt vaarikane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas ning vaarikane. Keskmaitses muutub kuivalt mõrkjas-magusakaks, katkihammustatud vaarikaseemne mõrkjas parkiv tihkus tõmbab keele ümber kokku kuiva rõnga. Lõppmaitses tugevneb hapukas-mahlane pool, kuid seesama vaarikaseemne kuiv parkivus jääb samale tasemele. Järelmekk muutub veidi magusapoolsemaks, kuid mõrkjas-vürtsikas kuiv dominant põlistab end keelepärale.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas buketiga vägagi hea rüübe. Selline tunne, et vaarikas on blenderis ülemäära suurtel pööretel nii puruks lastud, et vaarikaseemne parkiv olek pääses liigselt vallale ja võttis õlle enda valdusesse. Väikest lusikaotsakest punase sõstra želeed sooviks siia kõrvale kombineerida.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment