Tuesday, May 1, 2018

Cocoa Wonderland


Cocoa Wonderland (Thornbridge). pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnag 92 punkti!

Tootjainfo: "Cocoa Wonderland is a full bodied, robust porter with natural mocha malt flavours from the complex malt grist, complementing the decadent additions of real cocoa beans to the maturation process. A truly wonderful, award winning Chocolate beer. Initially brewed in collaboration with the girls at Cocoa, Ecclesall Road, Sheffield to celebrate their 10th anniversary."

Väike lihtne pudel, mille kuld-purpurne sildikujundus annab väga suursuguse välimuse. Pruunakas sõrmepaksune vahukiht püsib päris kenalt. Õlle värvus - umbe-punane. 

Aroom. See kakaolaadun matab nina juba kaugelt oma õhulise koorma alla. Kvaliteet-šokolaad. Õhuliseks, mullitavaks aetud tume šokolaad. Selline magusama otsa oma, aga ikkagi väggga kakao-küllane. Ja siiiiiis .... käib nina sees krõks ning korraga saab kõrgklassi kvaliteet-maiusest odav kamašoks. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt hapukas-magusakas, šokolaadine ja veidi vesisepoolne. Keskmaitse on veidi tummisem, mõrkjas-hapukas ja kamane. Lõppmaitse läheb kõvasti hapukamaks, tumedate rosinate ja kuivatatud must-sõstrate segune. Järelmekk jääbki hapukaks, kakao-ubade ja kohvijoogi vahepealseks. 

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Vägagi hea taseme rüüpeke. Aroom on kordades meeldivam ja šokolaadisem kui maitse. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment