Tuesday, May 29, 2018

Ingveriõlu


Ingveriõlu (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 47 punkti.

Tootjainfo: "Olles juba 25 aastat legendaarset Pihtla olut pruulinud, otsustasime uhel paeval Pihtla ollekoogis vaarika vanuse tahistamiseks moned huvitavad maitsed pudelisse panna. Ingveriolu on pruulitud kasutades riivitud ingverit, sidrunimahla, riivitud sidrunikoort ning Saaremaist mett, mis teevad temast vurtsika ning ohetamapaneva suutaie."

Väike lihtne pudel, kuldsel sildil ingverijuurik. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusalt ingveriline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses tuleb esiplaanile ingver, mõjudes koos mõrkja põhjaga isegi karmivõitu. Lõppmaitse ajal kogu pildi enda valdusse, kuid hapukas mahlasus muudab ta siiski kenasti joodavaks. Järelmekk õhkab mõnuga ja kaua eheda ingverise särinaga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA tasandi rüübe. Kiita tuleb kasvõi selle eest, et tegu on sisuliselt ainsama ingveriõllega eesti väikekodade toodangus. Ja ka ingveriõllede (mitte segamini ajada magusate ingverijookidega) üldises pildis täiesti väärikas tegija. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment