Sunday, August 12, 2018

08 fruit


08 fruit (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Made with 8 different fruits."

Väike lihtne pudel, sildil seeriale omane diagramm, seekord lillades toonides. Punakas-kollakas vaht täidab üle poole klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik.

Aroom on tulvil kõikvõimalikke puuvilja ja marju. Punased sõstrad, põldmarjad, kreegid, murelid, aroonia ja pihlakad - kõik need veeresid sõõrmetest ja ajukäärude vahelt läbi.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja üsna tihkelt hapukas-magusakas. Keskmaitse - kodune õunadžemm pihlakatega. Lõppmaitses muutub hapukas toon domineerivaks, liikudes punaste sõstrate ja toorepoolsete tikrite poole. Järelmekk liigub taas magusamale poolele ning nüüd pakuks analoogiks ploomimoosist keedetud ja siis tihedaks nahkjaks leheks kuivatatud ning Gruusias tee ääres rullides müüdavat maiust.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga Ülevõllikas rüübe. Ühtmoodi nauditav, teistpidi veidi koormav, veidi ülepingutatud, aga kindlasti maitseelamus. Tihe puuviljapomm!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment