Sunday, August 26, 2018

Soup


Soup (Garage, Hispaania) prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England - TOP 50" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "New England IPA. Mosaic and Citra hops.
IBU 35"

Vahepealset kasvu purk, sildil "supp" :) muuseas, osad sildid on rohelise, teised punase taustaga. Valge hõre vaht täidab pool klaasi ja kaob kiirelt. Õlle värvus - häguselt kollane. 

Aroom ... mnjaa ... vaat see on seekord, kui vana Gambrinus tunnustavalt noogutab ja ütleb et SELLINE NEIPA on üks hüva kraam. Vähemalt lõhn annab aimu millestki mahlasest, troopilisest, veidi vängest ja isegi kassipissisest, kuid väga kosutavast ja meeldivast suutäiest.

Esmamekk on keskmise kehaga ja ebamääraselt magusakas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, samas ka mõrkjamaks, vaiguseks ja kuivapoolseks. Lõppmaitse on seevastu aga tugevalt mõrkjas-magusakas, keeleküljed surisevad tugevas vürtsikas, lausa kirbevõitu karguses. Kuskil hakkab tantsima üks mahlane piiga, taustaks rõõmsalt põrkava tõmmu trummipoisi rütm. Järelmekk võtab aga lõpuks lõhnast tuttava mahlase, magusaka-hapuka troopilise poosi, tervitades kõiki puuviljakrooni õõtsudes ja niudevöö lainetades.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe, mahlane, mänguline, troopiline ja vaigune. NEIPA on mõnikord ikka üks paganama meeldiv stiil, kas pole?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment