Sunday, August 12, 2018

08 Hops


08 Hops (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Made with 8 different hops."

Väike lihtne pudel, sildil seeriale omane diagramm, seekord rohelistes toonides. Valge vaht täidab üle poole klaasist, püsides väga kaua ja jättes ka kauni pitsmustri taandudes klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on mõkjas-magusakas, mahlane, veidi apelsinimahla meenutav.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses mõrkjas pool tugevneb, muutudes vaiguseks ja veidi kirbekski, meenutades vanu kuuseokkaid ja veidi kadakamarju. Lõppmaitses on mõrkjas-vürtsikas, rääkides nüüd noorematest kuuseokastest ja männipungadest, meenutades oma karguses jalutuskäiku päikeselises ent jahedas männimetsas. Järelmekk muutub aga magusamaks, mahlasemaks, tuletades meelde lõhnast tuttavat apelsinimahla, ehkki nüüd juba ka greibise lisadniga.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-kirbe-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Veidi ehk mudrune ja maitseid tiba liiga palju täis pakitud, kuid stiililt imperial NEIPA't meenutav võimas kraam, mis vaid veidi keskendub kirbele kraapivusele ja enamasti jättes ruumi greibistel mahladel loksuda. Siia juurde sooviks sidrunimarinaadis lõhe-ampsukest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment