Tuesday, December 11, 2018

Ebareaalne


Ebareaalne (Juhus, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Ale" ja hinnangut veel pole. Untappd ütleb "Sour - Fruited" ja hinnang on 3,57

Tootjainfo: "Simply chaenomeles. In a simple beer. Simply superb!"

Väike lihtne pudel, sildil ebaküdoonia, mis on miskipärast rohelist värvi. Sentimeetrine valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - häguselt tuhmkollane. Aroom on mõnusalt hapukas ... aga kuidagi ... jepstas, ma'i tea miks, aga meenutab kohupiima?

Esmamekk on kerge kehaga ja niksakalt hapu. Keskmaitse hapu meenutab rohelist õuna ... no nagu pooltoorest valget klaari või siis täisküpset antonovkat. Lõppmaitse muutub veidi pärmiseks ... ja jällegi tuleb jogurti-kohupiima noodike esile. Huvitav kas siin on kasutatud piimhapet? Järelmekk muutub kuivaks, õunad lähevad veidi käärima, alt üle tõusev krooksuke meenutab nüüd juba külmavõetud antonovkat.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu buketiga Übertaseme rüübe. Lahja, maitsekas, värskendav ja kosutav - no kas pole hea kombo? Mõistagi juhul kui hapuõlled teile keelt mööda on :)
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment