Thursday, February 28, 2019

Men in Black


Men in Black (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Dark" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: IPA - Black / Cascadian Dark Ale ja hinnang 3,2.

Tootjainfo: "Men in Black on tumedaim ja süngeim keelekaste, mõeldud vaid kõige vapramatele. Intensiivne röst ja kuhjaga humalaid jätavad jälje su keelele pikemaks ajaks.
IBU 101"

Väike lihtne pudel, sildil olevais päikeseprillides peegeldub ... eee ... UFO? Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kenasti, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - must. Aroom meenutab musti ploome, ainult et kuidagi kaugelt või nagu läbi vee.

Esmamekk on keskmisest nõks kergema kehaga ja mõrkja-hapukas. Keskmaitse muutub täidlasemaks ja magusamaks, sarnasus musta ploomiga suureneb. Lõppmaitses hakkab üsna jõhkralt domineerima hapukas-mõrkja kõrvetatud toon. Järelmeki ajal asetuvad aga kõik maitsetükid omale kohale - jahtõepoolest on see must IPA kogu oma oksüümoronlsuses.

Keskmisest nõks raskema kehaga mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-kirbevõitu-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Musti IPA'sid ei tehta just tihti ning üldiselt on see hoidumine üsna õigustatud - see jook siin aga tabab päris kenasti biiti. Tõsi jah, sedasorti rüübet pikalt ja mitu järjest ette ei võta, aga klaasikese ettevõtmine on igati õigustaud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment