Friday, February 8, 2019

Tumeaine


Tumeaine (Pühaste, Eesti) Pühaste keldrist kaasa ostetud purk. alc 11 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 94 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,19 punkti

Tootjainfo: Ratebeeris: "With Prunes, Cocoa Nibs, Chipotle, Vanilla", untappd'is "Kohvi ja tumeda šokolaadi nootidega võimas imperial stout." Kumb nüüd siis õige on?

Sama õlle kohviga tuunitud versiooni kirjelduse leiab siit.

Sentimeetrine mustjaspruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - sigakaeisöökuimust! Aroom - no üks-ühele sama tunne kui avad värskelt paki mustade ploomidega.

Esmamekk on väga raske, naftale läheneva kehaga ja Magus. Tjah, hapukas toon ka kuskil seal nurga taga, aga esmalt on ta ikkagi magus ja ploomine ja järelemõtlik nagu veidi üleõppinud eluaegne üliõpilane. 

Keskmaitse muutub veidi elavamaks. Hapukas veinilik ... ploomiveinilik puna valgub me poolhullu üliõpilase põskedesse, ta ekslev pilk leidis ühe raamatu, mida ta on vaid neli korda lugenud - selleks õhtuks on jälle siht olemas.

Lõppmaitse. Mõrkjas-magus, mandlinootidega ploominastoika, mille kõrvale pakutakse rammusat šokolaadikooki. Kui ammu juba nii füüsilisest kui vaimsest vormist väljas tudengi-entusiast ei hooli neist luksustest praegu. Töntsakad sõrmed on klammerdunud kalingurköites folianti, pudelipaksuste prilliklaaside taga särab hullumeelne pilk, kolm nädalat pesemata sakris juuksed moodustavad hullu teadlase oreooli.

Järelmekk. Kui poleks korporatsioonihoonet koos selle raamatukoguga, siis ei oleks vaesel üleõppinul kohta ega asu. Ülejäänud korbikaaslased lasevad juba kuuendat ploomiveini lipsu taha, rüübates vahele kanget musta pätikohvi, tuues aeg-ajalt oma üliagarale  hull-vennale kooki ja kohvi ja veini. Noh et ikkagi kombekas või nii.

ÜleEluJäme. Mega. Hulluse äärel balansseeriv või seda ka ületav. Võta sa nüüd kinni. Ploomikohvikook. Poolvedel. Jämeda kõrrega söömiseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment