Sunday, April 21, 2019

Black Arrow


Black Arrow (Velka Morava, Venemaa) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Stout - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Russian Imperial" ja 3,75 punkt.

Tootjainfo: "Плотный тягучий, черный, как русская ночь, с темной пеной и сладким ароматом кондитерских изделий и шоколада. Сладко-шоколадный, с нотами карамели, орехов и кофе. Отличное десертное пиво, согревающее и яркое."

Väike lihtne pudel, must-valge ülilihtne sildikujundus. Sõrmepaksune mustjaspruun vaht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - tõrvmust. Aroom polegi nii raske ja rammus, nagu välis pildi järgi ootaks, pigem kergelt hapukas ja röstine.

Esmamekk on raske kehaga ja väga tugevalt kuivatatud ploome meenutav, no kohe lausa nagu kuiva-ploomi-kontsentraat. Keskmaitse on magusakas-hapukas, kakao ja hapukate pisikeste mustade rosinate ning šokolaadi segune. Lõppmaitse muutub juba raskemaks ja tõrvaseks, magus-hapuks, kuivatatud kirsside ja kreekide, kakaolikööri ja kohvikreemi segune. Järelmekk jätkab kakao ja mustade ploomide seguse liiniga.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe. Meeldiv vaheldus liiga-läila-magusate imp-stoutide vahele, mõnusalt ja maitsvalt joodav rüübe.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment