Monday, April 22, 2019

Orange Gose


Orange Gose (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Gose" ja 3,61 punkti.

Tootjainfo: "A citrus-forward gose brewed with Oranges, Coriander, Himalayan rock salt, and our house culture of lactobacillus "

Väike lihtne pudel, silt päikeseloojangukarva. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on heledalt ja päikeseliselt apelsinine, pigem küll isegi apelsinikoorene, soolane nüanss lisab mõnusat värskust.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja särtsakalt hapukas-soolakas. Keskmaitse nihkub apelsinisesse külge, esialgu küll veidi väsinud moel, meenutades kuivanud apelsinikoori. Lõppmaitse omandab juba mõnusamat mahlasemat olekut, meenutades küll ületalvepeetud viljadest, aga siiski värskeltpressitud apelsinimahla, millele on veidi soola lisatud. Järelmekis aimdub magusa, düšessilik-limonaadiliku kihina seest veidi koriandriseemnete vaigust õlisust.

Kergepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-soolakas-magusakas-mõrkjas-soolakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Kenasti on tunda nii gose enda põhi kui apelsinilisand, kokku on tegu mõnusa mahlase ja ülimalt kosutava ja janukustutava joogipoolisega!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment