Tuesday, February 12, 2013

Burmistro alus


Burmistro alus (Kauno Alus). pdl 0,5 l. alc 7,0%. liigimääratlus: pruun eil?

Tootjainfo (läbi google tõlke): ""Linnapea" 7.0% alkoholi mahuprotsent must õlu. Kõva, paks vaht ja ainulaadne karamelli ja humala lõhn, kergelt magus maitse ja õrn hop kibedust tunda. Pruulitud eriline vana traditsioonilise retsepti. Õlu tootmiseks kasutatud kolme tüüpi linnased: valgus oder, kommid ja eriline must." Noh need viimased muidugi: hele, karamell ja must. olgu etteruttavalt öeldud, et enamik sellest tootjainfost ei vasta pudeli sisule - pole see õle ei must ega oma ta kõva vahtu :)


Traatkorgiga pudel; lihtsa, aga elegantse disainiga sildindus. Eriliselt võlus üks väike detailike - ingliskeelne märgike: "no high gravity!". Ehk siis tõlgituna õlletööstuslikust erialakeelest - tegu on mitte suurtööstusliku masstoodanguga. Väga hea märk, mida peaks kasutusele võtma laiemalt!

Helekreemjas suuremulline vaht täidab kolmandiku klaasi, kahanedes kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kaunis ja klaar punane pronks.

Õlle aroom - väga belgialik, puuviljane ... aga samas kõvasti karboniseeritud. Esmamaitse - kerge, magus, karamellsuhkrune ja kergelt kuivatatud virsikune. Keskmaitse - karboniseeritud, kribelev ja pisut raskem, heledate rosinate, litšimarjade ja koore-karamell-iirise mekine. Lõppmaitse on pehme, kreemjas, vürtsikas ja magus ... meenutades väga paremaid belgia kloostriõllesid. Järelmaitses tuleb esile ka kerge aromaatsete humalate siidpehme paitus, mis upub aga kergete puuviljamahlatilkade ja sooja veinipärmise kuldse päikesepaiste merre.

Kergepoolse kehaga, üle keskmise karboniseeritud, magus-puuviljase-sooja olekuga mõnus soojendaja. Sobiks suurepäraselt dessertõlleks koos küpsiste ja soolakama pehme määrdejuustuga.
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment