Wednesday, February 27, 2013

Nergal

Nergal (Pühaste pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 8,5%. liigimääratlus: Imperial Black Rye IPA. Selline nimetus paneb selga sirgu lööma ja juukseid ära kammima!

Lakooniline, kuid informatiivne silt. Hele hallikasbeež vaht täidab kaks kolmandikku kannust, vajudes minutiga vaid õige vähe allapoole. Õlle värvus - sügavalt mustjaspunane.

Aroom mõjub esmalt üllatavalt pehmelt - imperial IPA'lt ootaks ju laksu vastu nina! Sametpehme, kergelt liköörilik ja leivane, rummilik ja linnaseline ... igatahes väga meeldiv. Meenub nõuka-aegne pallikujuline rummikook :)

Esmamekk mõjub samuti pehmelt, küpsete linnaste mahe paitus ja kerge rosinane röstimekk. Keskmaitses tuleb aga kohale hoopis võimsam bukett, see on täidlane, magus-hapukas ja röstleivane. Lõppmaitse mekib suitsus kuivatatud mustade ploomide ja rosinatega keedetud leivasupi järgi. Oi see on külluslik ja raske ... järelmaitse taandub tasapisi alkoholisoojuse ning ülitihke linnasekülluse villapatja.

Keskmisest raskema olekuga, õlise kehaga raske ja jõuline rüübe, mis sobiks oivaliselt ahjusooja nätskevõitu musta leivaga, millel sulab peal killuke koduvõid ... jeerum, selle järel võiks lapsena magama keerata ja rahulolevalt hommikuni norsata!
----------
pilt isetethtud

No comments:

Post a Comment