Wednesday, December 24, 2014

Mutantdisco


Mutantdisco (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: IPA ... või siis tootja määratluse järgi "white IPA" Ratebeer tunneb seda jooki, kuid ei oma veel hinnet.

Tootjainfo: "White IPA brewed with lemon zest and aged on 100% agave tequila-soaked oak chips. Brewed for the 17th anniversary of Mutant Disco - the longest running party night in Tallinn town."

Väike lihtne pudel, sildil miskid veidrad taadid ja sidrunid (muuseas, kahtlaselt To Ol disaini sarnane). Enam kui sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kuldkollane. Aroomis kõnetab kohe peategelasena lubatud sidrunikoor, sellele lisandub barabarissi ja düšessi hapukad ja magusad noodid. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse rõhub rohkem hapukale poolele, meenutades värskeltpressitud punase greibi mahla. Lõppmaitse paneb keele mahlaselt lainetama, see on lihtsalt supervärske ja klaar tunnetus, mis tundub et ulatub peanahani. Järelmekk on veidi rahulikum, magusamalt linnaselisem ja tammiselt toekam. Huvitaval moel on sellel rüüpel ka järel-järelmekk, milles tuleb õrna virvendusena esile kaktusenapsi särtsakas vürtsikus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERrüübe, supermahlane ja mitmekihiline, väga nauditav ja samas ohtlikult lihtsalt joodav! Kus on väikesed grillvortikesed?
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment