Tuesday, December 23, 2014

Vaksali IPA 3

Vaksali IPA 3 (Vaksali, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo. "Linnased: Cara Gold, Munich, Pilsen, Pale Ale. Humalad: Citra, Galaxy, Crystal, Nugget. Pärm: T-58
IBU 74"

Väike lihtne pudel, sildil tartu vaksalihoone.  Enam kui sõrmepaksune valge vaht on superpüsiv. Õlle värvus - hämuselt loojangukarva kuldpunane. Aroom on megamahlane, hapukasmagus, puuviljane ... no paneb lausa sülje jooksma :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja marumõnusalt hapukasmagus. Keskmaitse paneb mahlatilgad suunurkadest jooksma ja silmade ümber päikesekiired sädelema ... oi see humalate võluvägi võib ka pimedal talveõhtul panna meeled sätendama! Lõppmaitse kraapsab lustaka poisina jalga, et kutsuda mahlakaim piiga tantsule ... siin pritsib vürtsikasmagusat mangomehu ja tormleb seedrimänni mõrkjashapu vaigutilgake. Järelmekk paneb silmad kinni ja kujutab ette oranži vananaistesuve sumedamat hetke, mil on veel soe aga juba rauge, juba jahe aga veel ei taha tuppa minna. Oikuihea klaasike see on, toomaks su põue soojust ja meeltesse erksust!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt kleepja paletiga, hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga MEGARÜÜBE mida tuleks soovitada ravumina neile kes ajavad midagi segast "depressioonist" ja "sügismasendusest". Gambrinus ei tea nendest asjadest midagi, kuid on kindel et see klaas teeb ka süngnohiku kraadi võrra rõõmsamaks! Nüüd kohe läheb võtab Gambrinus siia kõrvale ühe toorjuustuga täidetud marineeritud piprakaunakese :)
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment