Tuesday, December 23, 2014

Piimahammas

Piimahammas (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: foreign stout?

Tootjainfo: "Pimmahammas tuli ära ja Nöösker, rahutu loom, pääses lahti! Me ju teame, et piimahammas on päris hambale teenäitaja, suuna etteseadja. Nii on ka see pihlakate, kohvi ja kondenspiimaga pruulitud stout ühe uue raja sissekäijaks. Seega, võta üks korralik sõõm ja mõtle, millisele rännakule see sind kaasa võtab."

Must-valge hambuline sildikujundus (kiiduväärt on illustratsiooni autori nime ära toomine!). Pruunakas vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes aegamisi hõredaks kuid jäädes püsima. Õlle värvus - tuhmpunase helgiga must.

Aroom naksab juba eemalt ninna hapuka kohvivinega. Nina klaasi pistes ajab esmalt turtsuma ülemäärane süsihappegaas, kuid siis tajub nuuskija oampärast leiva ja kohvi segu ... lausa midagi viljakohvilikku, omamoodi mõnusalt lapsepõlve meenutavat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt hapukas-mõrkjalt kohvilik. Keskmaitse toob esmalt esile õrnalt siirupja magususe, mille tagant võib oletada kondenspiima kreemisust, seejärel aga hapuka mõrkjuse ... mille tahaks kohe kirjutada mainitud pihlakate arvele, kuid tõele au andes nende marjade enda äratuntavat mekki ei taba hetkel. Lõppmaitse ... jaa, siin need pihlakad on! Mõrkjas-hapukad, lausa naeratama panevalt äratuntavad sügisesed pihlakad, mida on niiii mõnus möödaminnes näsida ja sügispäikeses silmi kissitada. Järelmekk tõmbub aga taas magusa poolele tagasi, jäädes balanseerima pisut ülekõrvetatud suhkru, piimakohvi ja melassi vahele.

Keskmisest suts raskema kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Väga mänguline, mitmekihiline, lustakas ja üleannetu nagu üks noor loom ikka ;) Soovitaks siia kõrvale pihlakamarjade kobarat ... või pihlamoosiga tatrajahust pliini.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment