Friday, May 22, 2015

Balti porter rukki ja kardemoniga

Balti porter rukki ja kardemoniga (Voldi, Eesti) pdl 0,5 l. alc 8 %vol. Liigimääratlus: balti porter

Tootjainfo ... noh "Balti porter rukki ja kardemoniga" :)

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, tehniline, ent esteetiline sildikujundus, mida võiks soovitada ka teistele pruuulikodadele pilootpruuulide markeerimise eeskujuks - trükitud põhjal saab käsitsi täita vajalikke lahtreid.

Hallikas-kreemikas vaht täidab pool klaasist, olles üpris tugevalt püsiv. Õlle värvus - häguselt mahagonpunane. Aroom on hapukas-vürtsikas, kreegi-vaarikamoosi mõnusa põhjaga.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus (mitte magusakas). Keskmaitse toob sisse hapukama noodi, meenutades poolkuivanud ploome, kreegikompotti ja rosinatega leivasuppi, millele on lisatud kaneeli. Lõppmaitses on juba kardemon kenasti tunda, vürtsikas-magusakat üldtooni toob parimal moel mõrkjama osaga tasakaalu röstitud leib. Järelmekk sulatab südant oma mahe-mõnusaima olekuga, olles kui kõikide heade vanaisade koondkuju, sihuke heasüdamlik, jutuhimuline ja pehme karvase kasukaga :)

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magus-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERHEA rüübe! Mitte just päris dessertõlu, aga vahejoogiks enne ploomišerbeti pakkumist oleks oi kui nämma.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment