Monday, May 4, 2015

Elvira 25

Elvira 25 (???, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,1 %vol. Liigimääratlus: belgia kange hele eil?

Ehkki sildikujundus näeb välja professionaalne, pole ei tootjanimetus ega adekvaatset kirjeldust :( Loetelu: "vesi, linnased, humal, pärm, suhkur" pole just kuigi infotihe.

Väike lihtne pudel, roosal sildil roosa jõehobu-baleriin :) Valge sentimeetripaksune vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - vähese vinega soojalt punakaskuldne merevaik. Aroom on magusakas, soe ja ... roosa :) No on roosa noh! Sihuke kummikommine.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja intensiivselt magus-mõrkjas. Keskmaitse on raskem, mõrkjam ja karameljam ... pisut puidune ja soe ... nagu päikese käes üles soojenenud rõdupõrand, millel päikeselaigus põõnab karvane kassipoeg. Lõppmaitse on karamelline, koduse kukekommi ja plaadikoogi olekuga, muhe ja lähedane. Järelmekis kipub kommisuhkur juba domineerima, mekk muutub kreemisemaks ja veidi vaniljeseks ... justkui mugiks ülesuhkrustatud vaniljemuffinit.

Keskmisest veidi raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga omapäraselt meeldiv, kuid tiba üheülbane rüübe. Kui siin oleks kasutatud mõnd belgia vürtsikamat pärmisorti, oleks juba olnud hoopis ilmekam pilt. Aga sünnipäev sai sellise rüüpe taustal kindlasti meeleolukas :)
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment