Thursday, May 21, 2015

Surtur nr 30


Surtur nr 30 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial stout, hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo (google tõlke abil): "Imperial Stout - Surtur comes the problem of the south and turn cooking wherever he goes. He waited, gather requirements and develop. Stored but never forgotten.
Majority of beer in 2015 is certainly very strong and it feels both smell and taste. Beer contains taðreykt malt and it is like you are living back in the four-star outhouses when one smells of thick foam. Also, except leather smell and taste dark chocolate tones.
Beer grow well in a dark and cool place out of Ragnarök."

Kui keegi oskab islandi keelt, siis originaalteksti näeb siit.

Väike lihtne pudel, mustal foonil valge kiri. Jämetumepruun vaht täidab üle poole klaasi ning püsib sealt kui väravavaht. Õlle värvus - no mõistagi jäägitumust.

Aroom - sakreebusküll - see on nüüd üks sigasuitsune värk! Õigemini lambasuitsune. Veelgi täpsemalt - lambasõnnikuga suitsutatud imperial stout on see :) Oi see on nätske ja raske ja sõnnikune ... mmm :)

Esmamekk on raske ja liköörine ning lagritsane. Keskmaitse keeraks õrnema keele pakupidi, aga Gambrinuse kore keel on palju näinud ning elab ka seesinase rüüpe üle! Ohhhsajummel, siin leiab suitsuploome ja rammusat mulda, turvast ja kõrvetatud tammelaaste, kasepahka, ja männituhka. Järelmaitse hapukas-vürtsikas, roomikraske ja liköörine vägevus paneb suisa ohkama ... taevale tänu et kõik maailma õlled niiiiiiiii rämedad pole, vastasel korral oleks õllesõpru ja -nautijaid siinilmas palju vähem. Lõppmaitse tunnistab vidukilsilmil, et hullus on üks tore asi! Eriti kui see hullus on pudelisse topitud (kuigi ilmselt ta punnis vastu ja piiksus purjus häälega) ning korgi all kohale toimetatud. Klaasivalatuna paneb ta igatahes proovija omakorda nupust nikastatuna kiitma mehi, kes lambasita abil õlut teevad! Einoh, midagi ennekuulmata pole selles midagi, kuivanud sõnniku peal söögitegemine oli viikingitel ikka kombeks ning näiteks kõrbehõimudel siiani pea asendamatu variant.

Rõlgelt raske kehaga, mõõdukal karboniseerunud ja maaõli taolise paletiiga, magusakas-SUITSUSE-hapukas-mõrkjas-NAPAKAS-vürtsikas-magusakas-hapukas-OGARA buketiga täiesti juhmitsavalt erakordselt lollakas rüübe, Normaalne inimeselaps ei võtaks seda pudeltki kätte, sisu kuru kallamisest rääkiamata. Gambrinus on aga ruigamiseni rahul!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment