Sunday, May 24, 2015

Metro Man


Metro Man (Evil Twin Brewing Brazil, US) pdl 0,33 l. alc 10,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial stout" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "A Russian Imperial Stout with 10, 7% alcohol, 70 IBUs (bitterness unit) and made in Brazil, Tupiniquim brewery."

Väike madal pudel, üsna minimalistlik sildikujundus. Tumepruun vaht täidab pool klaasi, olles küll hõredake, kuid kauapüsiv. Õlle värvus ... tumekolemust. 

Aroom hoovab klaasist meetrikaugusele, tekitades mulje justkui oleks keegi avanud ploomikonservi ja musta rummi pudeli. Nina klaasi pistes on see elamus ehk pisut leebem, kuid mustad kuivatatud ploomid, poolpehmed kuldpruunid rosinad ja tilgake ploominalivkat on kenasti kohal, et nina paitada.

Esmamekk on raske ja magusakas, keeleotsa mõnuga rutjuv. Keskmaitse lööb suus taktikeppi ja maitsepillide orkester algab oma külluslikku tüminat, pearõhk tumedatel ploomitrummidel, mida taovad suhkruroost malakad. Lõppmaitses tõmbab mõtlikku rütmi unine kontrabass ja kuskil kontserdimaja teisel korrusel sekundeerib talle B-tuuba. Järelmaitse kodusest ploomiveinist nõrguvat klaasi hoiab vaevu käes vanahärra, kes hirmsasti tahaks lõpuni rääkida kogu Suure Sõja loo, aga ... no ise kah ei viitsiks seda täna kuulata. Süüta parem küünal, kulla mees ja vaatame koos selle leeki!

Rrraske kehaga, vähekarboniseerunud ja ziirupja paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-unistavalt-magusakas-mõrkja buketiga MEGAtasandi südamlikult sümpaatne rüübe, mis paneb ka rahutu nooruki äraseletatud pilgul päikeseoojangusse vaatama, isegi kui tegelikult ta vahib vaid heledat telliskiviseina pooltühjas hipsteriurkas. Digestiiv.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment