Monday, April 11, 2016

Albino Squid Assassin


Albino Squid Assassin (BrewDog, Šoti) pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain" ja hinnang 97 punkti!! Tegelikult siis ikkagi "rukki IPA", mitte "erivili"

Tootjainfo: "This tentacled terminator packs a punch - ten punches to be precise. Each hop addition adds to the intense layers of depth in this red rye IPA. Toasty caramel & cinder toffee from crystal malts, cacao richness from intensely roasted malt and the spiciness of rye. Zesty pithiness from citra and the robust resin of chinook. This small batch exclusive brew is up-front intensity matched with twisted complexity.
IBU 65"

Väike purk, millel kujutatud raskeltrelvastatud kaheksajalga :) Kreemikat karva vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib väga kaua ning jätab kenakese vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakasoranž. Aroom on kirkalt ja värskelt humalane (jällegi plusspunkt plekkpurgile!) ja ananassiselt magus. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on ... ohhh see on hea ... mahlane, mõrkjas-hapukas, puuviljane, mango ja virsiku, rooiboosi ja pohlavarte tee taoline. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ja kuivemaks, keelt parkivaks, apelsinikoore-marmelaadi taoliseks, huvitaval kombel tulevad mängu ka kohvised noodid. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, veidi vürtsikas ja kauamängivalt täidlane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi kuivavõitu paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Suurepärane täidlane ja puuviljane IPA ... noh ma poleks küll kindel selles 97's punktis, kuid igatahes oivaline taastõestus sellele, et IPA'de jaoks on purk parim hoideanum. Pakkuda päikesekuivatatud tomatitega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment