Wednesday, April 13, 2016

All Ryed


All Ryed (Tanker/Pinta, Eesti/Poola) pdl 0,5 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Specialty Grain“ ja hinnang 47 punkti. Tõsi küll, tootja ise ütleb: „real rye lager“

Tootjainfo: „tõeliselt sisukas rukkilaager, kus on lisaks rukkilinnastele 200 värsket rukkileivapätsi. Tulemuseks on õlu, millel on rukki keha ja ahjusooja musta leiva lõhn.“

Keskmist kasvu lihtne pudel, sildikujundus on ... ausalt öeldes arusaamatu, ehkki Tankerile üsna omane. Valge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus – kirkalt tumeoranž. Aroom on magus-hapukas ja mõnusalt leivane ... või isegi leivataignane ... koos mingi vähese sooja (plastikulise?) kõrvaltooniga, mis aga ei häiri üldpilti.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse on soe, leivane, kisselli ja rosinatega leivasupi taoline. Lõppmaitses asuvad domineerima mõrkjamad humalased toonid, mis toovad meelde kuivatatud kuuseokkad (olete kunagi saanud fritüürist läbilastud rosmariini?). Järelmekk kaldub magusamasse, kuivatatud virsikute ja kuldsete rosinate poolele, lisaks näpuotsaga aniisi ja kardemoni.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Mõnusalt leivane ja soojalt sõbralik. Pakkuda koos rösitut täisterasepikuga ja sulajuustuga.
----------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Vist teine kord mu elus, kui õlle kraanikaussi valasin. Rukkileiva asemel sain suutäie võililli. Ma loodan südamest, et asi oli lihtsalt selles, et pudel sattus täitmisel vale kraani alla. Kuna partiinumbrid puuduvad, saagu märgitud "Parim enne" kuupäev: 2016 09 21. Olge hoiatatud!

    ReplyDelete