Thursday, April 28, 2016

Dubbel (Buxton)


Dubbel (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Dubbel" ja hinnang hinnang 78 punkti

Tootjainfo: "Belgian style Dubbel, II in the Belgian series, descended from the Patersbier."

Lihtne väike pudel, mustjas-kuldsel sildil kolp ja must küünal. Kollakas vaht täidab pool klaasi ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on täpselt see mida ühelt dubbelilt ootad - tume kommisuhkur ja belgia vürtsikas pärm. 

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja jõuliselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjam, koredam ... kuidagi roostene ja koredapoolne. Lõppmaitse räägib samamoodi raudset, metalset keelt, kuid sellele liitub puidune või isegi puidukoorene kirbepoolne mõrkjus. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, karameljalt magusaka fooniga. Keegi oleks justkui viigimarju leotanud rauarohkes rabavees ja seejärel kuivatanud koos tumedate väävlirohkete viinamarjadega.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga omamoodi ülevõlli rüübe, justkui oleks keegi võtnud belgia dubbeli ja korrutanud selle mingi hulluvõitu koefitsendiga. Koredapoolne tegelane, mida peaks leevendama kreemika juustu ja pirnilõikudega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment