Sunday, April 24, 2016

Hoptimista - American IPA


Hoptimista - American IPA (Edge, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ... näh see Ratebeer. Ehkki tootja ise eristab kahte eraldi jooki, paneb RB selle joogi ühte patta lihtsalt "Hoptimistaga", mille liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 91 punkti.

Tootjainfo: "A West Coast original, this IPA has bold levels of hop aroma, bitterness, and flavor. Dry hopped in two stages to give it a piney, citrusy and soft fruit flavor to satisfy your hop cravings. Note: DO NOT confuse with the single hop versions.
IBU 90"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussildil üks humalapea ja palju eri humalaid :) Valge vaht täidab ligi pool klaasi, püsib kauakesti ja jätab taandudes kenakese tiheda vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž.

Aroom on soe ja magusakas, troopiline ja päikeseline, biskviitjas ja supervärske. Suvehommik jõekäärus, ümberringi troopiline linnukära ja laual suur virn küpseid vilju, millest suurt osa sa näed esimest korda.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on pehmelt ja tihkelt puuviljane, kuid seekord hoopis mõrkjam kui lõhn seda lubas ... greibine ja raudrohune. Lõppmaitses tuleb esile meloni ja männiokka uskumatult hästi kokkusobiv kooslus. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, vaigune ja tokerjas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Karmivõitu mõrkjus ei haaku absoluutselt pehmelt puuviljase aroomiga ... kuid kokkuvõttes on see üks mõnusalt mänguline klaasike! Vürtsikiluga tikuleivake paluks!

-----------

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment