Monday, May 20, 2019

Hopsterium


Hopsterium (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja hinnang 3,59 punkti

Tootjainfo: "Rye Pale Ale. Full palate of six different malts and hops Pacific Jade, Northern Brewer and Citra combain up refreshing flavor touch. Special boost is granted by rye malts.
IBU 44"

Väike lihtne pudel, sildil soliidne humalapea.Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib päris kenasti, haakudes ka mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on meeldivalt magushapukas, aeglasel sissehingamisel ka tuntavalt leivane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas, vähese vürtsika puudutusega. Keskmaitse muutub leivaseks, hapukaks ja kargeks. Lõppmaitse on pehme ja mõnus, õrnalt mõrkjas ja suti sädelev. Järelmekis tunneb leivakoorukest ja vaigutilgakest, magusakas ja vürtsikas.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Veidi liiga vähe rukkine, kuid ikkagi meeldiv klaasike.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment