Tuesday, May 21, 2019

Shake the Dice


Shake the Dice (Red Button, Venemaa) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda toodet. Untappd ütleb "Sour - Ale" ja 3,59 punkti.

Tootjainfo: "Juniper sour IPA
IBU 20"

Njaaaaa, selle õlle pakend tekitab kaks küsimust. Miks ja kuidas? Miks panna õlu läbipaistvasse plasttaarasse? Ja kuidas sellele peale panna metallpurgi kaas? Einoh, välimus on totakalt eripärane, seda küll, aga ... no peale marketingiknihvi pole see üleüldse mitte hea mõte.

Sõrmepaksune määrdunudvalge vahukiht püsib päris mõnda aega, vahurant jääb ka mõõdukalt klaasiseintele. Õlle värvus - kraavimuda taoline. 

Aroom ... urjuhhhh ... no kas see tuleb nüüd taarast või õllest endast, aga igatahes haiseb see plastiku järele. Sellise plastikust välikäimla kabiini järgi, mis on mõnda aega tühja seisnud, aga mäletab oma algfunktsiooni.

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt hapu. Keskmaitse on silmikissitavalt hapukas-magus ja kandub taas välikäimlasse. Lõppmaitses tuleb juurde veidi mõrkjat, aga ikkagi ja läbivalt plastikut meenutavat tooni. Järelmekk ... öähh ... noeipolemeeldiv, läila-hapu.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-magus-hapu buketiga niru rüübe. Unterrüüpe staatusest päästab kasvõi seesama lollakas taara, mistõttu on humalad joogis surnud. Ja kuhu kurat jäid kadakad? Välikäimlasse?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment