Sunday, May 26, 2019

Olutsatama


Olutsatama (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA - Brut“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Brut" ja 3,53 punkti

Tootjainfo: "Brut IPA"

Väike lihtne pudel, sildil merelained. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob küll kiirelt, kuid jätab endast klaasiseinale tiheda pitsjälje. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on värske, hapukas-mõrkjas ja maasikane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas, õhkkergelt vürtsikas ja värelev. Kesmaitse muutub hapukamaks ja vürtsikamaks, meenutades kuivataud maasikatest tehtud tõmmist, kuhu on lisatud veidi valget pipart. Lõppmaitse viskab sisse murust mõrkjust ja keerab juurde magusamat-vürtsikamat kraani. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, sädelev ja kuivapoolne.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. On ta nüüd brut IPA või session IPA, aga seda kraami võiks ju lausa mitu klaasi kuugata, ilma et väga igav hakkaks. Festari õlleks sobib kenasti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment