Thursday, August 8, 2024

Felice - BraciaPina

BraciaPina (Felice, Itaalia) pdl 0,5 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Smoked Beer" ja hinnang 2,83 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Beer with spruce drops and moonsmoke.
BARLEY malt, resin of silver fir hops, yeast"

Keskmist kasu masajas pudel, otse klaasile veidi hooletult prinditud sildil on mets, tuli ja (vist) vaik. Kollakas pöidlapaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - peaaegu kirkalt punakas merevaik. Aroom - leebelt, ent selgelt puidusuitsune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse - hapukas-magus, vaigune ja pärmine. Lõppmaitse - hapu suits on dominant, selle taga vähene kõrbenud puidu mõrkjus. Järelmekk - jaa, nüüd tuleb esile kuuseõrsete spetsiifiline happesus ja ilmneb ka vähene vürtsikas õhetus keelenurkades.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõru-hapukas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Mõte teha suitsune kuusevõrseõlu on lahe ja piisavalt teistmoodi, et selle eest kiita. Samas pole see maitsekombo kuidagi eriliselt meelitav, ehkki õrritavaks võib teda küll nimetada
---
õige vähe saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment